50 jaar geleden dat Engeland nog eens in Belgie tegen de Rode Duivels speelde !!

Bij de loting gisteren voor de Nations League kwam tegenstander Engeland uit de pot. Hoewel Engeland een ‘buurland’ is, is het reeds 50 jaar geleden dat ze nog eens een wedstrijd tegen België op Belgische bodem speelden.
(ze waren er natuurlijk ook op het EK 2000 maar hebben toen niet tegen Belgie gespeeld)

Op 25/02/1970 verloren de Rode Duivels een vriendschappelijke wedstrijd met 1-3 tegen Engeland. Wereldkampioen Engeland met grote namen zoals Gordan Banks, Bobby Moore, Geoff Hurst en Alan Ball traden aan tegen onder andere Nico Dewalque, Wilfried Van Moer en Paul Van Himst.
Alan Ball (2x) en Geoff Hurst scoorden de doelpunten voor Engeland en Jean Dockx maakte het enige Belgische doelpunt.

Geef een reactie