Ronaldo eerste Europeaan die meer dan 100 goals voor zijn land scoort !!!

Cristiano Ronaldo is de tweede speler in de voetbalgeschiedenis die 100 doelpunten scoort voor zijn land. De Portugees rondde de kaap in de Nations League tegen Zweden met een fraaie vrije trap en deed er daarna nog eentje bij.

Een teenblessure dwarsboomde Cristiano Ronaldo nog in de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Kroatië. De Portugese sterspeler moest vanuit de tribune de 4-1-overwinning volgen.

Maar tegen Zweden liet Ronaldo de kans op de historische mijlpaal niet liggen. Met een knappe vrije trap scoorde hij zijn 100e interlanddoelpunt. Daarmee is hij de eerste Europeaan die de  kaap van de 100 goals kan ronden voor zijn land. Daarna maakte hij ook nog zijn 101e doelpunt.

Buiten Europa deed alleen de Iraanse spits Ali Daei het Ronaldo ooit voor. Het record van 109 goals staat ook op naam van de Iraniër, maar Ronaldo, die met Portugal de titel in de Nations League verdedigt, zal vast en zeker zijn zinnen erop zetten.

Geef een reactie