Nieuwe Courtois in de maak bij Genk ? Ajax zat met grote ogen te kijken naar hem

KRC Genk bracht tijdens de voorbije jaren al heel wat getalenteerde jeugdspelers verder. Denk maar terug aan Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Wel, nu staat er opnieuw een goudklompje klaar in de wachtkamer. Doelman Maarten Vandevoordt (16) staat te boek als een groot talent en zou wel eens in de voetsporen van Courtois kunnen treden.

 “Maarten Vandevoordt is net zestien en heeft zondag getekend, ja, maar wat je net zei, is het grootste gevaar voor die jongen. We zijn heel blij dat hij blijft en hij heeft zeer veel kwaliteiten, absoluut, maar hij is nog jong”, benadrukt Koen Daerden.

Jos Daerden gelooft alvast hard in de kwaliteiten van Vandevoordt. “Hij heeft al meegetraind onder Albert Stuivenberg en Philippe Clement heeft hem nu ook aan het werk gezien op stage. Veel kwaliteiten, maar.. Die vergelijkingen altijd. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, daar worden die jongens altijd mee vergeleken. Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken. Het is een moderne keeper, maar…”

“…hij wordt volwassen, gaat nu geld verdienen met voetballen, komt in een volwassen wereld terecht. Hoe gaat zo’n jongen daar mentaal mee om, de dag dat hij de stap naar het eerste elftal zet? Voor de club ligt daar een heel grote taak”, pikt Koen Daerden in.

“Hij heeft zoiets van ‘ik doe mijn ding'”

Volgens de ex-speler van Genk, Club Brugge en Standard blijft het nog even afwachten hoe Vandevoordt met alles op en rond het veld zal omgaan. “De aandacht, mensen die naar hem vragen: gaan zijn prestaties daaronder lijden of niet? Veel keepers hebben zoiets van: laat maar glijden, ik doe mijn ding. Hij ook, dat is positief.’

Geef een reactie