In Brugge mislukt … nu op weg naar Napoli voor 12 miljoen euro

De bij Club Brugge bepaald niet uit de verf gekomen Sofyan Amrabat doet het bij Hellas Verona momenteel zó goed, dat hij een toptransfer naar Engeland of een van de Italiaanse grootmachten kan gaan maken. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad, die zich tegelijkertijd verbaast over de prestaties van Amrabat.

Het verhaal van de nu 23-jarige Amrabat is dan ook wonderlijk. Hij doorliep zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht, speelde daar ook in het eerste, waarna hij in 2017 overstapte naar Feyenoord. Zijn tijd in De Kuip werd nooit echt een succes, een jaar na zijn komst pikte Club Brugge hem op. Maar ook in België kwam de Marrokaans international maar niet op stoom. Voorafgaand aan de huidige jaargang bood het naar de Serie A gepromoveerde Hellas Verona op huurbasis uitkomt.

Een stap die (met de kennis van nu) precies is wat Amrabat nodig had. De promovendus presteert met een verrassende negende plaats in de Serie A uitstekend. Er is in het elftal een belangrijke hoofdrol weggelegd voor de in Huizen geboren middenvelder, die onbetwist basisspeler is en vrijwel wekelijks uitblinkt.

Inmiddels zijn zijn goede prestaties ook in België doorgesijpeld. ‘Mislukt in Brugge en nu plots 12 miljoen waard’, zo kopt Het Nieuwsblad. ‘Amrabat werd een jaar geleden voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Feyenoord, maar kon nooit een vaste basisplaats afdwingen. De achtvoudig international kwam uiteindelijk tot 30 optredens voor blauw-zwart, waarvan de laatste op 10 augustus tegen KV Oostende’, zo somt de krant nog eens op. ‘In Italië vergaat het hem een stuk beter. Hij viel ook in wedstrijden tegen toppers als AS Roma en Juventus niet door de mand. Integendeel, de middenvelder maakt nagenoeg elke wedstrijd indruk met zijn loopvermogen, speloverzicht en rust aan de bal.’

En dus lonkt een toptransfer, schetst Het Nieuwsblad. De krant noemt (mede op basis van enkele Italiaanse media) Tottenham Hotspur, West Ham United, AC Milan, Lazio en Fiorentina als mogelijke bestemmingen. Het lijkt echter Napoli te gaan worden, die club zou zelfs zo’n tien à twaalf miljoen euro voor Amrabat overhebben. En dat is wrang voor Club Brugge, zo schrijft de krant. ‘In Italië wordt geschreven dat de aankoopoptie die Hellas Verona bij Club bedong rond de drie miljoen zou liggen, een stuk lager dus dan het vermeende bod.’

Met andere woorden: Hellas Verona kan drie miljoen euro overmaken naar de Belgen, om daarna meteen zo’n negen miljoen winst te maken en Club Brugge zo beteuterd achter te laten. Volgens sportjournalist Nicolo Schira is Amrabat zelfs al persoonlijk akkoord met Napoli, gaat hij een contract ondertekenen voor vijf seizoen, tegen een nettosalaris van 1,4 miljoen euro per jaar. En dat voor iemand die bij Club Brugge mislukte.


Geef een reactie