Waarom East-Side never dies alle verwachtingen overtreft

Club-fans die het boek East Side Never Dies in huis haalden, zijn er laaiend enthousiast over. Het boek over de Brugse harde kern dook zelfs op in de top 10 Non Fictie van de Standaard Boekhandel. Schrijver Thierry Dodici schetst van A tot Z hoe het supportersboek tot stand kwam. “Sinds 1980 trok ik jaar in jaar uit op schok met de Brugse harde kern East-Side”, vertelt Thierry aan BlauwZwartFans. “Alle boeiende verhalen heb ik dit jaar gebundeld in East Side Never Dies. Het boek kwam uit in oktober 2017, net in de week dat Club sedert lang nog eens in de wei mocht tegen Antwerp FC.” Een weloverwogen keuze van de bezielers. “Die streefdatum was uiteraard doelbewust gekozen. De media sprong er op en het boek kreeg massa’s aandacht op televisie, in kranten en op de radio. De reacties die ik in de afgelopen maanden kreeg, waren bijna unaniem positief. De groepsfoto’s waren een voltreffer en iedereen vloog tijdens het lezen terug in de tijd en herbeleefde de gebeurtenissen en wedstrijden opnieuw intens mee.” “Onze opzet is met andere woorden geslaagd. Ik zeg ‘onze opzet’ want het boek staat wel degelijk vol getuigenissen van verschillende Brugse hooligans. Samen zijn we erin geslaagd een boek te maken van onze harde kern. Daarin zijn we rechtuit en zijn er geen cowboyverhalen geschreven. Ik denk dat we mogen stellen dat wij het beste Belgische hooliganboek tot dusver hebben geschreven. Met een beetje hoogmoed hadden we gehoopt op een verkoop van zo’n 6000 boeken, maar ondertussen zitten we aan de derde druk en aan 8000 gedrukte exemplaren.”

Geef een reactie