Björn Engels wordt ploeggenoot van Wesley bij Aston Villa

Björn Engels (24) heeft een knappe transfer naar de Premier League versierd. Promovendus Aston Villa kaapt de centrale verdediger weg bij Stade Reims, waar hij afgelopen jaar titularis was.  

Björn Engels, die zijn jeugdopleiding kreeg bij Club Brugge, voetbalde na een Grieks avontuur bij Olympiakos sinds vorige zomer bij Reims. De 24-jarige centrale verdediger speelde er een prima seizoen en droeg zijn steentje bij aan de knappe 8e plaats van het team in de Ligue 1.

Engels, die ook al enkele keren geselecteerd werd voor de Rode Duivels, speelde zich bij Reims in de kijker van Aston Villa, waar hij nu zijn Premier League-droom kan waarmaken. “Ik volg hem al anderhalf jaar en ben heel blij dat we hem vastgelegd hebben. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken”, zegt coach Dean Smith.

Bij Stade Reims reageren ze begripvol. “We hebben Björn altijd beloofd dat we een transfer naar de Premier League niet in de weg zouden staan als er een goed bod kwam. Door het aandringen van Aston Villa komen wij dat engagement na”, zegt algemeen directeur Mathieu Lacour.

Volgens diverse media zou Engels een contract voor 5 seizoenen ondertekend hebben bij de club uit Birmingham. Met de overgang zou zo’n 10 miljoen euro gemoeid zijn. Eerder deze zomer nam Aston Villa ook al Club Brugge-spits Wesley over voor 25 miljoen euro.

Geef een reactie