Mooi gebaar van Ado Den Haag supporters !!

Net als drie jaar geleden is tijdens de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag in De Kuip zondagmiddag een indrukwekkende knuffelactie gehouden. In de twaalfde minuut werd een vak vol zieke kinderen door ADO-supporters overspoeld met duizenden knuffels. Het duel valt samen met een jaarlijks dagje uit voor patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Meer dan 30.000 knuffels werden er in aanloop naar de wedstrijd ingezameld. Daarmee was de actie ‘ietwat uit de hand gelopen‘, lieten de initiatiefnemers vooraf weten. Er mochten vanwege veiligheidsredenen maximaal drie- tot vierduizend pluche beesten van de tribunes af gegooid worden.

Alle overige knuffels krijgen een tweede leven. Zo hebben ADO-supportersgroepen FCDH, Haagsche Bluf en Fansupport de actie ‘adopteer een knuffelbeer voor 1 euro’ bedacht, waarmee ze zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Ook worden er gesponsorde knuffels aan andere goede doelen voor kinderen geschonken en laten de spelers van ADO hun wedstrijdshirt veilen.

Tekeningen als dank

Op 11 september 2016 hielden fans van ADO voor het eerst een knuffelactie in de Kuip. Het zorgde destijds voor een kippenvelmoment in De Kuip. Als dank gaven patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis tekeningen aan de Haagse supporters. De liefdevolle actie werd bovendien genomineerd voor een FIFA Fan Award.

Het gebeurde in de twaalfde minuut, omdat de supporters vaak als twaalfde man van het elftal worden gezien.

De supporters van Ado Den Haag onderhouden al jaren vriendschapsbanden met deze van Club Brugge.

Geef een reactie